Denumirea de farfalle vine din cuvantul italian farfalla, care inseamna fluture. Farfallele sunt un tip de paste cunoscute și utilizate de mai bine de 500 de ani. In general, farfallele sunt simple, necolorate, insa mult mai atractive in farfurie sunt cele colorate (ca si colorant se foloseste pudra de rosie si de spanac).
Punem pastele la fiert in apa cu sare si cu lingurita de ulei. Timpul de fierbere este indicat pe fiecare pachet, eu le las un pic mai mult decat scrie, voi le puteti face asa cum vreti.
Intre timp topim untul intr-o tigaie mai inalta, dupa care adaugam smantana amestecata cu faina, omogenizam, apoi adaugam si cascavalul ras, amestecand continuu.
Luam tigaia de pe foc si punem lapte pana ajungem la consistenta dorita, ( sosul nu trebuie sa fie nici prea subtire, nici prea gros) apoi punem din nou pe foc si adaugam pieptul de pui fiert si taiat cubulete, mai lasam 2-3 minute la foc mic.
Scurgem pastele de apa, dupa care le punem peste sos si amestecam usor. Luam de pe foc, condimentam si asezonam cu patrunjel tocat fin.
Se servesc calde.
Pofta buna!!!!