Tocanita de bureti (ghebe) cu garnitura de orez

de Rocsi in Mancaruri de post, 9 Oct 2012 | 8267 vizualizari

 

Ceva bun, simplu si de post!

 

INGREDIENTE

  • Pentru tocanita de bureti:
  • 1,5 kg bureti (eu am folosit ghebe)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov mic
  • 1 rosie mare de gradina
  • 1/2 ardei kapia
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • Pentru garnitura de orez:
  • 1/2 cana orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita marar uscat
  • 2 linguri ulei
  • 1 cana si 1/2 apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de bureti (ghebe) cu garnitura de orez:

Tocanita de bureti:

Buretii ii curatam, apoi ii spalam foarte bine in 3-4 ape. Intr-o oala punem niste apa la fiert. Cand da in clocot punem buretii si ii fierbem cam 25 de minute. Ii scoatem cand sunt gata, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii tocam, dar nu foarte marunt. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam maruntel. Morcovul il curatam de coaja si il taiem cubulete. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem bucatele mici. Rosia o decojim si o facem cubulete.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Adaugam toate legumele (in afara de buteti), 2 -3 linguri de apa si le sotam cam 4 minute. Punem si buretii, condimentam cu sare, piper, adaugam si circa 1 cana cu apa. Acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit. Cand a scazut toata zeama si legumele sunt bine patrunse, curatam usturoiul, il pisam si il incorporam in mancarea noastra. Dam deaoparte tigaia si pregatim garnitura.

Garnitura de orez:

Curatam ceapa si o tocam. Morcovul curatat si ardeiul kapia ii facem cubulete. Punem uleiul la incins, cativa stropi de apa, legumele si le inabusim 2-3 minute. Adaugam 1 cana si 1/2 apa. Spalam orezul bine si cand incep sa fiarba legumele punem orezul. Lasam sa se pregateasca la foc nu foarte iute. Cand orezul este bine patruns si a scazut suficient, condimentam cu sare, piper si mararul uscat. Incorporam pasta de tomate si mai lasam sa dea 3-4 clocote. Tragem cratita de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.

Pe o farfurie punem tocanita, garnitura de orez si servim. Merg foarte bine impreuna, sunt gustoase si cu o portie chiar te saturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de bureti (ghebe) cu garnitura de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de bureti de roua cu mamaliguta