Ceva bun, simplu si de post!
Tocanita de bureti:
Buretii ii curatam, apoi ii spalam foarte bine in 3-4 ape. Intr-o oala punem niste apa la fiert. Cand da in clocot punem buretii si ii fierbem cam 25 de minute. Ii scoatem cand sunt gata, ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii tocam, dar nu foarte marunt. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam maruntel. Morcovul il curatam de coaja si il taiem cubulete. Ardeiul kapia il curatam de seminte si il taiem bucatele mici. Rosia o decojim si o facem cubulete.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Adaugam toate legumele (in afara de buteti), 2 -3 linguri de apa si le sotam cam 4 minute. Punem si buretii, condimentam cu sare, piper, adaugam si circa 1 cana cu apa. Acoperim cu un capac si lasam sa scada la foc potrivit. Cand a scazut toata zeama si legumele sunt bine patrunse, curatam usturoiul, il pisam si il incorporam in mancarea noastra. Dam deaoparte tigaia si pregatim garnitura.
Garnitura de orez:
Curatam ceapa si o tocam. Morcovul curatat si ardeiul kapia ii facem cubulete. Punem uleiul la incins, cativa stropi de apa, legumele si le inabusim 2-3 minute. Adaugam 1 cana si 1/2 apa. Spalam orezul bine si cand incep sa fiarba legumele punem orezul. Lasam sa se pregateasca la foc nu foarte iute. Cand orezul este bine patruns si a scazut suficient, condimentam cu sare, piper si mararul uscat. Incorporam pasta de tomate si mai lasam sa dea 3-4 clocote. Tragem cratita de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Pe o farfurie punem tocanita, garnitura de orez si servim. Merg foarte bine impreuna, sunt gustoase si cu o portie chiar te saturi.