Empanadas cu carne de porc si praz

de Poliana in Porc, 1 Feb 2013 | 7136 vizualizari

 

Sunt atat de bune ca nu te mai saturi de ele, si le-ai putea manca nu doar ca aperitiv, ci si ca fel principal.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 250 gr faina
  • 120 gr unt
  • 1 ou
  • 1 praf sare
  • 1 lingurita zahar
  • 30 ml apa rece
  • Umplutura
  • 100 gr carne de porc tocata
  • 1 praz mare
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr spanac
  • 1 ou
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr branza de capra
  • 200 gr crema de branzade vaci
  • busioc
  • 3 catei usturoi
  • sare, piper
  • 1 ou + o lingura lapte pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanadas cu carne de porc si praz:

Mai intai si mai intai pregatim aluatul. Cernem faina iar in mijloc punem untul taiat cubulete, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen. La sfarsit adaugam apa rece (de la frigider) si mai amestecam de cateva ori pana cand e incorporata complet. Dam aluatul la rece pentru o ora.

Prazul il taiem rondele si il calim pentru cateva minute intr-o tigaie cu o lingura de ulei. Cand este inmuiat adaugam si carnea de porc (tocata) si lasam pe foc pana se patrunde putin. Daca mai este cazul adaugam si putina apa. Spanacul (eu am avut congelat) il tocam marunt si-l adaugam in tigaie. Usutoiul si busuiocul tocate marunt le punem si pe ele in amestec, punem un capac, apa daca este cazul, si lasam 2-3 minute pe foc sa se inabuse.
Luam tigaia de pe foc si lasam compozitia putin la racit. Separat amestecam cascavalul razuit cu branza de capra, branza de vaci si cu oul. Adaugam crema de branza peste compozitia din tigaie si amestecam bine. Potrivim de sare si piper dupa gust.

Scoatem aluatul de la rece si intindem o foaie subtire de 2-3mm grosime, din care decupam cercuri cu diametru de 10cm. Pe fiecare cerc punem o lingura de compozitie, apoi pliem aluatul si apasam bine pe margini cu degetele. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Punem toate 'empanadas' intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem pentru 35-40 de minute. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade si continuam coacerea pana cand sunt bine rumenite. Le servim calde cu smantana. Cu siguranta sunt bune si reci, dar cand sunt proaspat scoase din cuptor nu le poate rezista nimeni.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanadas cu carne de porc si praz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

ieri la 10:43

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui Chimichagas