O reteta rapida si va asigur foarte buna.
Feniculul seamana cu ceapa, cultivandu-se pe toate continentele. Aroma lui aduce cu cea a anasonului, iar frunzele seamana cu mararul.
Feniculul are proprietati antiseptice naturale, are capacitatea de a absoarbi gazele intestinale, este sedativ si antiinflamator, analgezic, antispasmic, dar si expectorant.
Nu in ultimul rand elimina toxinele, este diuretic, calmeaza tusea si este ideal in dieta diabeticilor. Are actiune antifungica, iar frunzele scad tensiunea. Mai multe aici: http://www.ziare.com/
https://www.blogulluicatalina.com/2019/04/cotlete-de-porc-cu-legume-fenicul.html
#keto #loxcarb
Curatati si spalati legumele.
Taiati feniculul in 4 si ardeiul in lamele. Puneti intr-un vas de cuptor.
Ungeti -le cu 2-3 linguri de ulei, puneti sare si cimbru uscat.
Acoperiti vasul cu o foaie de aluminiu si dati 20 de minute la cuptorul incalzit la 200°C.
Intre timp pregatiti carnea. Tocati marunt usturoiul.
Reveniti usturoiul intr-o tigaie in untul incalzit.
Adaugati canea taiata bucati. Puneti sare, piper si reveniti cateva minute.
Puneti rosiile cherry taiate in 2 si 15 cl de apa. Amestecati si gatiti impreuna pana apa scade- in jur de 8 minute.
Scoateti vasul din cuptor, adaugati dovlecelul curatat si taiat rondele. Varsati deasupra carnea si amestecati.
Dati din nou la cuptor timp de 20 de minute la 180°C, descoperit de data aceasta.
Este gata!
Totul este delicios si carnea se topeste in gura.