Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros
Ingrediente pentru Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros:
Cum se prepara Eclere simple, reteta clasica si delicioasa pentru un desert savuros:
Apa si uleiul se toarna intr-o cratita, se adauga sarea si se pune pe foc. Uleiul se poate inlocui cu margarina, eclerele ies la fel de bune, insa de cele mai multe ori pun ulei pentru ca imi este mai comod.
Cand amestecul din oala incepe sa clocoteasca adaugam faina (toata deodata) si amestecam energic foarte bine pentru a nu ramane cocoloase. Amestecul trebuie sa arate ca o mamaliga consistenta. Se da cratita de pe foc si se pune aluatul intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Cand aluatul s-a racit adaugam rand pe rand cate un ou si amestecam bine pana incorporam oul in aluat.
Incingeti cuptorul la 180 de grade C. Formati eclere lunguiete cu ajutorul posului in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei. Aluatul de eclere il taiati mai usor de la baza posului cu ajutorul unui cutit udat cu apa. Intre eclere se lasa spatiu pentru ca ele vor creste cand se vor coace.
Introduceti tava in cuptor si nu deschideti usa cuptorului pana ce eclerele nu sunt bine crescute, uscate si rumenite, altfel aluatul daca nu este bine copt in interior se va lasa.
Dupa ce scoatem eclerele din cuptor le taiem pe o parte in lungime si le umplem cu crema si cu frisca.
Eu am facut crema din lapte si praf de budinca pe care am pregatit-o conform instructiunilor de pe ambalaj. Am folosit mai putin lapte pentru a face crema mai tare. Dupa ce s-a racit crema si s-a intarit am umplut eclerele cu ajutorul unui pos.
Sa incercati si reteta de Mini choux a la creme cu vanilie, frisca si afine din dulceata sau Eclere cu crema de ciocolata si frisca
Va mai recomandam si reteta de Eclere cu crema de vanilie si zmeura