Eclere cu pudding de vanilie

de cristinne in Prajituri, 27 Sep 2010 | 14711 vizualizari

 

Eclere - in sfarsit mi-au iesit:)).. si super bune pe deasupra;))

 

INGREDIENTE

  • o cana de apa (250ml)
  • o jumatate de cana de ulei (125ml)
  • o jumatate de cana 'gradata'de faina (125gr)
  • 3 oua
  • 2plicuri de budinca de vanilie
  • zahar brun pt budinca: 5 linguri
  • lapte: 500ml
  • unt: un cubulet
  • ciocolata neagra: 50 gr (jumatate de tableta)
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu pudding de vanilie:

Se amesteca apa cu uleiul si un vf de sare si se pun intr-o oala pe foc. Cand incepe sa dea in clocot apa, se ia de pe foc si se adauga imediat toata cana de faina dintr-o data, amestecand apoi cu un tel, foarte energic pana devine un aluat moale si lipicios {ca o mamaliguta zicea cineva pe aici:) }. Se lasa aluatul la racit. Dupa ce s-a racit complet, se adauga ouale in aluat, dar unul cate unul (nu se adauga al 2 lea ou pana nu e incorporat foarte bine primul).

Cu spritul sau cu o punga (ca in cazul meu, ca nici acum nu am ajuns sa imi cumpar si eu un amarat de sprit;)), se pun in tava pe o hartie de copt, bastonase din aluat. Se dau la cuptorul preincalzit (240 de grade-electric) 10-15 minute la foc iute si inca 10 minute la foc mic, pana devin aurii.

Aceste coji formate se scot din cuptor, se lasa la racit, se taie in jumatate si se umplu cu budinca racita, facuta din 500 de ml de lapte, zaharul si pliculetele de budinca (instructiuni: pe pachetul de budinca, care nu stie..desi e prea putin probabil:P. 

Unele eu le-am umplut pe deasupra budincii si cu frisca la tub, insa  dupa gusturi... Apoi se pudreaza cu zahar si se stropesc frumos cu ciocolata neagra topita (se pun patratele de ciocolata impeuna cu 2 linguri de lapte si cubuletul de unt la cuptorul cu microunde 2 minute. Se omogenizeaza cu o lingurita si se toarna imediat cat e fierbinte ciocolata, deasupra eleclerelor. Se va intari imediat aproape.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu pudding de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

cristinne 1

29.09.2010, 13:23

asa e fetelor..fiecare cu parerea ei. insa mie nu mi-a placut cum suna "cu crema"deloc!!!
desi definitia cacofoniei este daca nu ma insel alaturarea a 2 silabe identice am putea spune ca nici "ca co" nu este cacofonie..insa suna ff urat si totusi este cacofonie pt oricine daca ati intreba..(desi unii zic ca o cacofonie este orice asociaţie neplăcută de cuvinte - asa si pt mine'cu crema'.. nu imi place deloc cum suna desi poate nu este cacofonie))habar nu am..eu asa am luat-o)

PS: imi mentin parerea cum ca budinca pt mine este "prajitura aceea din paste si branza" si nu crema de vanilie..de aceea am scris pudding..
Apropo.. bunica-mea spune la crema de vanilie - SARLOTA, deci saracuta nu stie nici de pudding insa nici de budinca (termen pe care il asocieaza doar cu prajitura cu paste si branza)

ionix 1

29.09.2010, 13:35

Cristinne... ai perfecta dreptate in ceea ce priveste identificarea cacofoniilor.... eu de aia am zis ca nu mi se pare deranjanta asocierea... dar, acum fiecare poate interpreta iar cum vrea.... o cacofonie poate fi si o insiruire de cuvinte, cuvinte care incep cu silabe asemanatoare... si la noi in casa budinca era cea cu paste si branza acum nah, "cate bordeie, atatea obiceie"

Rahela Velicu 1

07.06.2021, 16:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de ciocolata si miez de nuca