Dulceata de zmeura

de mimmi in Dulceata / Gem, 7 Oct 2012 | 2791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • zmeura
  • zahar
  • suc de lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Anul acesta am vrut neaparat sa nu-mi lipseasca din camara,parfumata dulceata de zmeura. Cum la culesul ei,nu ma incumet sa particip am apelat la cunostinte si am primit-o acasa,gata culeasa. Primul pas este de a curata si spala cu grija fructele,sa nu le strivim. Dupa care le asezam in cratita pragatita pentru fiert,alternand cate un strat de fructe cu unul de zahar ( 800 g zahar/1 kg fructe),lasam aproximativ o ora deoparte pentru a se forma siropul. Dupa aceasta adaugam sucul de la o lamaie mare si le punem la fiert,la foc mic. Avem grija sa luam deoparte spuma care se formeaza deasupra si amestecam din cand in cand cu grija,nelasand sa se formeze pojghita pe peretii cratitei. Se fierbe pana obtinem consistenta dorita,dupa care se toarna dulceata fierbinte in borcane sterilizate. Se tin borcanele la cald,acoperite cu o patura pana se racesc complet,dupa care le mutam pe raftul din camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem/dulceaţă de zmeură