Dulceata de struguri albi

de Lau in Dulceata / Gem, 2 Noi 2018 | 8108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg struguri
  • 1 kg zahar
  • 2 lamai
  • 1/2 portocala
  • scortisoara
  • vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de struguri albi:

Spalam strugurii, ii rupem boabele de pe ciorchine. Decojim boabele cu mana sau cu un cutitas, dar daca sunt foarte copti, merg usor cu mana.

Asezam boabele intr-un bol, adaugam zaharul, zeama de la 1 lamaie si amestecam, lasam peste noapte pentru a lasa zeama.

Rasturnam strugurii, lamaia spalata si taiata in 3-4 felii, intr-o oala incapatoare si punem la foc.

Amestecam ocazional pana ce se ingroasa, facand proba cu farfuria, punand un strop pe farfuria rece si lasam sa se raceasca, daca curge, o mai lasam sa fiarba, daca este gros si nu curge, dulceata este gata. Adaugam vanilie, zeama de la portocala si coaja, scortisoara dupa gust.

Punem dulceata fierbinte in borcanele sterilizate, cu capacul in jos si acoperim cu un prosop, lasam sa se raceasca pana 2 zi cand le depozitam in camara.

Eu am vrut o dulceata fina si, inainte sa pun in borcane, am trecut dulceata printr-o strecuratoare, astfel am eliminat samburi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de struguri albi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]