Dulceata de smochine

de dantes in Dulceata / Gem, 6 Sep 2017 | 5667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.smochine
  • 500 g zahar
  • 1 lamaie
  • 150 ml.apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Se spala smochinele si le taiem in doua daca sunt mari in patru.

Se pune zaharul la fiert impreuna cu apa si cand incepe sa clocoteasca adaugam smochinee si le lasam sa fiarba la foc mic cam 40 de minute si facem proba scotind putina dulceata pe o farfurie sa vedem daca se incheaga, daca este gata adaugam sucul de la o lamaie.

Se toarna dulceata in borcane si se pastreaza la loc cald cu capacul in jos pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu nuca