Gem de capsuni

de La Ancuta in Dulceata / Gem, 11 Iun 2011 | 3467 vizualizari

 

Am crezut ca nici anul acesta nu voi mai apuca sa fac gem de capsuni, dar am reusit. De aceasta data am incercat reteta Gabytzei si pot spune ca este excelenta. Fructele si-au pastrat culoarea, iar consistenta este minunata. Multumesc draga Gaby!

 

INGREDIENTE

  • ~ 6 kg capsuni
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie (sucul)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Spalam capsunile sub jet de apa si le punem intr-o sptrecuratoare sa se scurga de apa. Nu le lasam sa stea in apa. Le curatam apoi de codite si le punem intregi intr-o oala cu fundul dublu, sau putem folosi o plita pe care sa o punem sub oala.

Punem oala pe foc mic si amestecam, destul de rar, cu grija ca sa nu zdrobim fructele. Nu trebuie amestecat prea des, tocmai din acest motiv. Capsunile isi vor lasa destul de mult suc. Adunam spuma formata deasupra si lasam sa fiarba pana scad la jumatate.

In acel moment adaugam zaharul. Reteta spune ~400 g la kg de capsuni. Eu am pus 2 kg de zahar la toata cantitatea si a fost destul. Dar asta depinde de gusul fiecaruia si de cat de coapte sunt fructele. Eu am nimerit niste capsuni foarte dulci, dar nu foarte mari :).

Dupa ce adaugam zaharul va trebui sa amestecam mai des pentru ca se va prinde de oala. Scoatem cu o lingura cateva picaturi pe o farfurie, pentru a testa consistenta. Cand a ajuns la consistenta dorita adaugam zeama de lamaie si stingem focul.

Punem gemul in borcane spalate si sterilizate si le punem capacele. Le asezam pe capac si apoi le acoperim pana se racesc.

Le depozitam intr-un loc racoros si ramane sa vedem daca le prinde iarna :)))).

Mie mi-au iesit 9 borcane si o portie pe care am mancat-o atunci. Cineva trebuia sa se sacrifice si sa guste gemul :D :))))).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni