Dulceata de cirese amare

de adasev12 in Dulceata / Gem, 4 Iun 2013 | 7143 vizualizari

 

Am cules si ciresele amare.Gata,s-au terminat. pacat, ca tare bune au fost.Am facut doar dulceata din ele,din pacate n-au fost prea multe.

 

INGREDIENTE

  • 7 cani de cirese alese de samburi
  • 1 kg zahar
  • 2 lg-ite sare de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Ciresele se spala si se aleg de samburi , cu grija sa nu risipim sucul,o bunatate.

Se pun apoi intr-un castron si se pune zaharul peste ele.

Se lasa asa cateva ore sau pana dimineata.

Se pune apoi vasul la foc mic si se lasa sa fiarba pana se leaga siropul.

La sfarsit punem sarea de lamaie si mai dam cateva clocote.

Luam de pe foc si lasam sa  se racoreasca, apoi turnam in borcane uscate.

Lasam sa se raceasca si punem capacele.

Rasturnam cu gura in jos si lasam borcanele invelite pana ce se racesc complet apoi dam la rece.

Este o bunatate dulceata asta

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adasev12 1

04.06.2013, 21:40

mihaelar...vin eu la Cluj...dar se termina ciresele pana luna viitoare...de fapts-au terminat deja, cel putin aici in zona...au mai ramascateva pecrengile din varf...ma tot uit la ele ce mari si negre sunt, si nu ajung la ele....

jolygina 1

05.06.2013, 08:57

vreau si eu

Doralinda 1

09.06.2013, 16:44

Dulceata mea preferata!!!! nu imi trimiti si mie vreo cateva borcane??! stiu ca in general in partea moldovei sau mai bine zis, la munte se gasesc aceste cirese! Bunica era din zona vrancei si imi facea mereu, iar eu de cate ori vin in tara, caut si cumpar borcane intregi de la tarani! As putea manca in fiecare zi cate un borcan!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese amare