Gem de caise

de ianculubita in Dulceata / Gem, 1 Iul 2013 | 7469 vizualizari

 

Pentru azi,va propun ca vedeta din bucatarie sa fie caisa;dulce,delicioasa si super aromata;am pus si la borcane,am pus si la congelator pentru zilele cand mi-e pofta de o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de caise
  • 2 kg de zahar gelifiant
  • 1 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de caise:

Caisele spalate, curatate de samburi, le punem intr-un vas, le pasam cu blenderul vertical, adaugam zaharul, amestecam bine, punem vasul pe foc, adunam spuma care se formeaza iar din momentul in care incepe sa clocoteasca, reducem focul si mai lasam 9 minute, nu mai mult. Dupa ce am oprit focul, adaugam zeama de lamaie apoi punem gemul in borcane curate, tinem borcanele cu capacele in jos pana se racesc putin dupa care le depozitam la camara.

TIPS-URI

1

la gemul de caise nu mai e nevoie de alte arome pentru ca sunt suficient de aromate ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gem de caise