Dulceata de cirese

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 7 Iun 2018 | 3924 vizualizari

 

Dulceaţa de cireşe este una dintre preferatele mele, aşa că încerc, pe cât posibil, să prepar câteva borcane cu dulceaţă în fiecare vară. Anul acesta am cumpărat 3 kg, iar după operaţiunea de gustare şi de scos sâmburi au rămas aprox 1.8 kg.
De la mama am învăţat că pentru a prepara siropul, pentru 1000 g de zahar să pun 3 pahare cu apă (considerând un pahar de 250ml), de aceea la 1200 g de zahăr am avut nevoie de 900 ml apă.

 

INGREDIENTE

  • 1800 g cireşe (cântărite fără sâmburi)
  • 1200 g zahăr
  • 900 ml apă
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

 

 

Se spală fructele şi se scot sâmburii.

Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, se amestecă uşor la început, ca să nu se lipească, apoi se lasă să fiarbă. 

Când începe să se formeze siropul, se adaugă fructele. Când se umflă, se face focul mic. Se îndepărtează spuma formată. Se fierbe apoi, la foc potrivit, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă se scurge în fir legat, nu lichid, este gata). Se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă.

După ce e răcită, dacă se picură un strop din sirop pe o farfurioară, iar bobul nu se împrăştie, este bine legată. În plus, după ce s-a răcit, formează o peliculă. Apoi se toarnă în borcane şi se etichetează

 

 

Timp de pregătire: 15min

Timp de gătire: aprox 1h

Se obţin: 4 borcane

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/06/dulceata-de-cirese-2018.html

TIPS-URI

1

Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. De regulă, la frigider, se zahariseşte. Eu, în condiţii de apartament, le-am ţinut în anii trecuţi, mai ales în verile caniculare, la frigider şi doar un borcan mi s-a zaharisit, dar nu e o problemă pentru că se poate desface la loc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

08.06.2018, 14:34

Multumesc frumos, domnule Dante!

Rocsi 1

09.06.2018, 21:34

Este foarte buna si gustoasa!

Ancutsa 1

10.06.2018, 11:27

Multumesc mult, Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese fara zahar