Dulceata de afine

de alldaycooking in Dulceata / Gem, 4 Aug 2012 | 6943 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 gr afine
  • 250 gr fructoza
  • 2 boabe de tonka
  • putin cardamon
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de afine:

Afinele le-am pus intr-un vas ceramic si am adaugat fructoza. Am amestecat afinele si fructoza si le-am lasat 3-4 ore pentru a se forma un sirop. Am adaugat boabele de tonka si putin cardamon si am introdus vasul in cuptor la 200 grade Celsius. Am lasat sa fiarba aprox 2 ore, dupa care am acoperit cu un capac si am mai lasat in cuptor cam 1 ora. Este destul de consistenta aceasta dulceata, dar pentru o consistenta si mai ferma, ar trebui prelungit timpul de fierbere.  Am pus dulceata in borcane sterilizate, am inchis capacele si le-am lasat cu fundul in sus pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceaţă de afine