Miel aromat

de katty in Oaie, 3 Mai 2016 | 3352 vizualizari

 

Retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  • pulpele din fata
  • 1 kg cartofi noi
  • 2 morcovi mari
  • 10 rosii cherry
  • sare
  • piper negru macinat
  • busuioc
  • maghiran
  • boia dulce
  • cimbru
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml vin rosu
  • 3-4 catei de usturoi
  • patrunjel verde pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel aromat:

Curatam pulpele de grasime si pielite, le crestam in 2-3 locuri.
Curatam usturoiul si il feliem. Introducem cateva felii de usturoi in crestaturile facute, iar restul le punem in tava. Facem un amestec din cimbru, maghiran, busuioc, sare, piper, boia dulce si frecam pulpele pe ambele parti. Turnam vinul in tava, acoperim tava cu folie si o dam la frigider pentru 24 h. Din cand in cand intoarcem pulpele.Inainte de a pregati friptura scoatem tava din frigider si o lasam sa ajunga la temperatura camerei.

Punem tava  cu pulpele si vinul la cuptor la foc iute, nu inainte de a stropi cu uleiul. pana vinul se infierbanta. 
Intre timp spalam,  curatam cartofii,si ii taiem in jumatati, iar morcovii ii taiem rondele. Asezam legumele in jurul pulpelor, acoperim tava cu folie de aluminiu si reducem  putin focul.
Lasam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, apoi luam folia si lasam pana scade zeama. Stropim din cand in cand carnea cu sosul din tava. Cu 5 minute inainte de a fi gata adaugam rosiile cherry.

Servim friptura presarata cu patrunjel verde cu sos de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de berbec la tavă