Dovlecel cu iz asiatic

de cristina_s_world in Mancaruri de post, 17 Oct 2012 | 6025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 1 dovlecel
  • - 3 catei usturoi
  • - o bucatica de ghimbir
  • - 1 morcov mic
  • - 5 linguri ulei
  • - 3 linguri sos de soia
  • - 1 conserva de rosii cubulete in bulion
  • - 1 lingurita fructoza sau zahar (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel cu iz asiatic:

Am taiat dovlecelul in bastonase, iar usturoiul, morcovul si ghimbirul le-am taiat marunt. Am calit in ulei usturoiul si ghimbirul, apoi am adaugat si morcovul. Am stins cu sos de soia si am lasat 1 minut sa fiarba, apoi am adaugat si bastonasele de dovlecel. Am lasat mancarea sa fiarba cateva minute, pana cand dovlecelul s-a inmuiat apoi am adaugat conserva de rosii si am amestecat bine. Nu am adaugat deloc apa pentru ca dovlecelul si-a lasat destula zeama. 

Am mai lasat sa fiarba 5 minute si apoi am oprit focul. Mancarea am servit-o imediat si tare ne-a mai placut.

Pentru a mai taia din aciditatea rosiilor se poate adauga o lingurita de fructoza sau de zahar. Bineinteles ca puteti adauga sare daca mancati mai sarat, insa va sfatuiesc sa gustati inainte pentru ca poate va place asa cum e. Eu nu am adaugat si mi-a placut mult.

Cine zice ca nu poti manca bine si de post? S-aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel cu iz asiatic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de dovlecei