O reteta cu produse siciliene aduse din vacanta petrecuta in Sicilia.
O puteti adapta cu produsele locale fara probleme.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/07/dovlecei-sotati-cu-branza-ricotta-sarata.html
Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti paprika si sosul cu patrunjel.
Adaugati dovleceii, amestecati si sotati-i timp de 10 minute, intorcandu-i din timp in timp.
Puneti rosiile date pe razatoare si presarati oregano. Dati un tur de piper, puneti un pic de sare si gatiti la foc potrivit.
Continuati sa amestecati pana cand dovlecelul este aproape gatit si pana cand apa este evaporata .
Adaugati maslinele intregi , rosille uscate taiate bucatele si gatiti impreuna inca 5 minute.
Serviti cald cu branza rasă sărată.
Puteti sa le folositi si ca garnitura la un fel de carne sau paste.
Aveti rezultatul cu paste @Busiate - o specialitate siciliana.
1
puteti inlocui sosul Chermoula cu patrunjel proaspat tocat + un catel de usturoi tocat