Dovlecei pane cu sos tzatziki

de -Licurici- in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2015 | 5517 vizualizari

 

Imi plac foarte mult dovleceii pane, mai ales cu branza in compozitie. De obicei, ii mancam cu mujdei de usturoi, dar acum am zis sa incerc cu sos tzatziki si a fost pe placul tuturor.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 2 oua
  • 50 g branza de capra
  • 2 linguri faina
  • sare + mix condimente curry
  • sos tzatziki: 200g iaut grecesc + un castravete mic + 4 catei de usturoi + o lingura maioneza
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane cu sos tzatziki:

Dovlecelul se taie rondele, se presara cu sare si se lasa 5-10 min.

Rondelele de dovlecel se sterg cu un servetel de bucatarie, pentru a se elimina apa care s-a lasat.

Intr-o farfurie se pune faina, iar in alta se bat ouale cu condimentele si cu branza rasa.

Dovleceii se trec prin faina, apoi prin ou si se pun la prajit in ulei incins, cam 1min pe fiecare parte.

Pentru sosul tzatziki am curatat castravetele, l-am dat pe razatoare, apoi am amestecat toate ingredietele.

TIPS-URI

1

Dovleceii nu se taie in felii foarte subtiri.

2

La sosul tzatziki, se poate folosi castravete murat, in locul celui crud.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane cu sos tzatziki" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rocsi 1

19.07.2015, 12:42

Sunt fana dovlecei pane

MotanLaOale 1

19.07.2015, 22:10

-Licurici- 1

20.07.2015, 07:42

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei pane