Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 9 Ian 2011 | 7175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei mici  
  • 5 linguri ulei de masline  
  • sare dupa gust  
  • piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 capatana de usturoi  
  • 1 ardei iute  
  • 1 mana de frunza de patrunjel  
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe:

Dovleceii se spala si se usuca bine cu un prosop de bucatarie.

Se taie in rondele foarte subtiri si se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si se calesc dovleceii pe ambele parti, pana iau o culoare aurie.

Se scot sa se scurga bine de ulei pe hartie de bucatarie absorbanta.

Usturoiul , frunza de patrunjel si ardeiul iute se taie marunt.

Se zdrobeste usturoiul  cu sarea intr-un mojar, apoi se adauga frunza de patrunjel si ardeiul iute.

Se pun intr-un castronel si se adauga sucul de la o lamaie si 1 lingurita de ulei de masline; daca este inca prea gros mujdeiul se mai adauga putina apa.

Se servesc  dovleceii presarati cu mujdei si cu lipie araba.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei caliti cu mujdei de usturoi-specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena scazuta