Doughnuts

de Rita Ilies in Prajituri, 30 Mar 2015 | 5055 vizualizari

 

Nu cred că este om care să nu fi auzit vreodată de celebrele Doughnuts. Cu siguranță vă e cunoscută scena din serialele americane în care doi polițiști stau în mașină și înfulecă gogoși cu ciocolată. :)) Mie parcă mi-a rămas întipărită.

Gogoșelele acestea se prepară foarte ușor, sunt delicioase și pe lângă asta, sunt cu totul speciale față de cele obișnuite, pudrate cu zahăr. Le prefer fără doar și poate. :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 320 g făină
  • două gălbenușuri
  • 150 ml lapte integral
  • 35 g zahăr pudră
  • 15 g drojdie
  • 50 g unt
  • coaja rasă de la o portocală
  • un praf de sare
  • Glazura de ciocolată:
  • o ciocolată cu lapte/neagră
  • 25 g unt
  • o linguriță cu smântână integrală
  • bombonele colorate pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Doughnuts:

Zaharul și laptele se pun intr-o cratița, la foc mic, și se amesteca pana cand zaharul se topește.

Dizolvați drojdia in jumatate din cantitatea de lapte cald. Amestecați și puneți-o de-o parte.

Restul de lapte se pune din nou pe foc și se adauga untul. incalzește ușor ( laptele nu trebuie sa fiarba ).

Faina și sarea se cern intr-un castron incapator unde se adauga și laptele cu drojdia, laptele cu untul și cele doua galbenușuri.

Se framanta un aluat elastic și se lasa sa dospeasca pana cand iși dubleaza volumul.

Intindem aluatul la o grosime de 1 cm și taiem cu forma cercuri carora le vom decupa apoi mijlocul ( daca nu aveți forme de marimi diferite, puteți folosi un pahar și un degetar pentru a decupa mijlocul ). Așezam fiecare doughnut pe hartie de copt și mai lasam sa dospeasca circa 15-20 de minute.

Incingem uleiul, apoi reducem focul.

Se coc pe ambele parți pana cand devin aurii. Le scoatem pe un șervețel și le lasam sa se raceasca.

Glazura se prepara pe bain marie. Amestecam ciocolata marunțita cu untul, iar dupa ce s-a topit adaugam smantana. Eu am folosit doua tipuri de ciocolata.

Fiecare gogoașa am incins-o in glazura de ciocolata ( doar partea superioara ) apoi am presarat bomboane colorate.

Spor la bucatarit și pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Doughnuts" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mirela0911 1

31.03.2015, 13:13

Pffff.... da' faine-s!

gaby_gabytza 1

31.03.2015, 16:57

clar is rainbow

Rita Ilies 1

31.03.2015, 17:34

Daaaaaaaa! Așa-i?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
Brânza Gorgonzola, brânză italiană tradițională, vine în două varietăți principale: Gorgonzola Dulce și Gorgonzola... citeste mai mult
Tipuri de brânză Gorgonzola Picantă. Oferă cel mai interesant contrast de arome!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu glazura de ciocolata