Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur

de Gicuta in Peste, 29 Dec 2015 | 12901 vizualizari

 

 O idee buna pentru un pranz sau o cina ,atunci cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie.


 

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati macrou
  • 2 bucati cod
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • lamaie
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi
  • 75 g unt
  • 1/2 legatura patrunjel
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur:

Curatam pestele de intestine, indepartam capetele si ii spalam bine cu apa rece.Taiem fiecare bucata in trei.

Condimentam cu sare si piper fiecare bucata si lasam sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora.

Dupa ce timpul s-a scurs asezam bucatile de peste intr-o tava, turnam apa si vinul, punem frunza de dafin si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca o ora. Cu zece minute inainte de a fi gata adaugam felii si suc de lamaie.

Cat timp pestele sta la cuptor pregatim cartofii  natur: curatam cartofii ii spalam ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu un praf de sare. Dupa aproximativ 20 de minute ii scoatem din apa pe un platou, radem untul rece peste ei, potrivim de sare si adaugam patrunjel  tocat.

Servim pestele impreuna cu cartofii fierbiniti. Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

dantes 1

22.01.2016, 08:37

Bun!

mihaelar63 1

22.01.2016, 16:21

La cod si merlucius poftesc eu acum

aia 1

07.03.2016, 18:07

ce bine ar fi daca ar putea comenta cineva care chiar a incercat reteta. De exemplu la ce temperatura pui cuptorul?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saramura de stiuca