Pentru peste: Se amesteca uleiul de masline cu ierburile uscate, sare si usturoi maruntit.
Pestii se spala, se taie coditele, apoi se introduce in burta amestecul de ulei cu ierburi si sare si se ung pe ambele parti( cu acelasi amestec) .Se impacheteaza fiecare (de data asta, eu am facut doar 2).
Se pregateste o tava cu hartie de copt, se asaza cele 3 pachetele si se introduce tava in cuptorul preincalzit, timp de 50 minute .Dupa 30 minute, se poate intoarce tava (in cazul in care nu coace bine ).
Pentru orez: in tot acest timp se pregateste orezul. Se pune apa la fiert cu sare , turmeric si ulei.Cand da in clocot, se adauga orezul spalat si scurs, se pune capacul (tras) si se da focul mic ,ochiul mare de la aragaz. Se lasa 7-8 minute, apoi se verifica daca orezul a absorbit aproape toata apa. Se inchide si se lasa cu capac , timp de 20 minute (timp in care se mai umfla).La sfarsit se ridica capacul, se amesteca cu furculita,trasand linii,pentru a se desprinde boabele.
Se servste pestele alaturi de orez.