Dorada la cuptor cu orez basmati

de cristina1985 in Peste, 9 Iun 2021 | 3411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru peste:
  • 3 dorade (cam 400 g fiecare)
  • 6 catei usturoi
  • 4-5 lg ulei masline
  • 3/4 lg-ta sare
  • 3/4 lg-ta salvie uscata
  • 3/4 lg-ta rozmarin macinat
  • Pentru orez:
  • 14 lg orez basmati (cam 200 g-210 g)
  • 600 ml apa
  • 1 si 1/2 lg-ta sare
  • 1/2 lg-ta turmeric pudra
  • 50 ml ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor cu orez basmati:

Pentru peste: Se amesteca uleiul de masline cu ierburile uscate, sare si usturoi maruntit.

Pestii se spala, se taie coditele, apoi se  introduce in burta  amestecul de ulei cu ierburi si sare si se ung pe ambele parti( cu acelasi amestec) .Se impacheteaza fiecare (de data asta, eu am facut  doar 2).

Se pregateste o tava cu hartie de copt, se asaza cele 3  pachetele si se introduce tava in cuptorul preincalzit, timp de 50 minute .Dupa 30 minute, se poate intoarce tava (in cazul in care nu coace bine ).

Pentru orez: in tot acest timp se pregateste orezul. Se pune apa la fiert cu sare , turmeric si ulei.Cand da in clocot, se adauga orezul spalat si scurs, se pune capacul (tras) si se da focul mic ,ochiul mare de la aragaz. Se lasa 7-8 minute, apoi se verifica daca orezul a absorbit aproape toata apa. Se inchide si se lasa cu capac , timp de 20 minute (timp in care se mai umfla).La sfarsit se ridica capacul, se amesteca cu furculita,trasand linii,pentru a se desprinde boabele.

Se servste pestele alaturi de orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor cu orez basmati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu