Dobos din biscuiti

de Zamfira in Dulciuri, 14 Apr 2017 | 12281 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • 35 de biscuiți clasici

Pentru cremă

      • 2 ouă
      • 100 g zahăr pudră
      • 150 g unt
      • 2 linguri cacao
      • sare
      • 100 g ciocolată 85% cacao

Pentru glazură

    • 150 g zahăr tos
    • 2 linguri apă
    • 1 lingură oțet
    • și 9-10 jumătăți de biscuiți
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dobos din biscuiti:

Se bat cele două ouă și un praf de sare cu mixerul până când încep să se deschidă la culoare, apoi adăugăm treptat zahărul pudră.Mixăm totul câteva minute, crema de ouă trebuie să devină spumoasă și foarte deschisă la culoare.

Punem crema de ouă pe bain-marie pentru 10 minute. Amestecăm tot timpul în cremă. În final crema de ouă trebuie să devină destul de fermă, ca o smântână. O lăsăm să se răcească.

Topim ciocolata și o lăsăm să se răcească.

Frecăm untul cu mixerul, câteva minute și adăugăm cacao.

Când crema de ouă și ciocolata topită s-au răcit le adăugăm treptat la untul bine omogenizat cu cacao. Mixăm totul câteva minute.

Așezăm o folie alimentară pe o tavă și punem câte 5 biscuiți pe un rând, îi ungem cu crema de ciocolată, mai punem un rând de biscuiți și din nou cremă, și tot așa. !Recomand sa inmuiati biscuitii in cafea sau lapte!

Vor fi 7 rânduri a câte 5 biscuiți, deci 35 de bucăți.

Învelim doboșul cu folia rămasă și îl dăm la frigide pentru 20 de minute.

Îndepărtăm folia de deasupra, răsturnăm doboșul pe o tavă și îndepărtăm folia în întregime.Îmbrăcăm complet prăjitura cu crema rămasă.

Pregătim glazuraAmestecăm zahărul cu apa și oțetul.  Lăsăm compozoția pe foc până când se caramelizează zahărul și devin arămie.

Punem jumătățile de biscuiți pe o hârtie de copt.  Acoperim fiecare biscuite cu glazură de zahăr ars.

Lăsăm să se răcească apoi îi așezăm deasupra doboșului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dobos din biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

kytz 1

17.04.2017, 11:31

Interesant și foarte rapid!

mihaelar63 1

24.06.2019, 23:22

RuxyRux 1

24.06.2019, 23:51

MInunat! La multi ani draga mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Dobos