Interesant inlocuirea pesmetului cu biscuiti sfaramati. Foarte bune.
Cartofii se fierb in coaja.
Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure.
Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare.
Se lasa apoi sa se raceasca.
Zaharul se amesteca cu scortisoara.
Prunele se aleg micute, se spala si se scot samburii.(eu le tai, nu le rup, ca sa ramana marginile drepte, sa nu iasa zaharul).
In interiorul prunelor, in locul samburilor se pune zahar cu scortisoara si se pun pe o farfurie.
Biscuitii se sfarama la robot pana ajung de consistenta pesmetului.
Intr-o tigaie se pune untul, se adauga biscuitii sfaramati si se rumeneste pana devine auriu.
Cand se raceste se amesteca cu zaharul amestecat cu scortisoara ramas de la umplerea prunelor.
Peste cartofii raciti se pun ouale si faina si se amesteca formand o coca lipicioasa. Nu incercati sa puneti mai multa faina ca ies galustele tari ca gloantele!
Se pune faina la indemana intr-o farfurie sa infainam mainile cand facem galustile.
Luam din coca cu degetele infainate si intindem in mana o foaie subtire, punem pruna in mijlocul foii si lipim de jur imprejur coca, o rotim ca pe bulgare si este gata prima galusca.
Se pune pe un blat infainat si se pregatesc la fel toate galustele. Eu le fac mici, sa fie coca putina si pruna suculenta.
Se pune la fiert o oala cu apa si sare.
Galustele se pun in oala cu apa clocotita, numai atatea cate incap pe fundul oalei.
Cand sunt gata ele se ridica singure la suprafata apei.
Se iau cu paleta si se tavalesc prin pesmet, apoi se pun pe platou.
Asa se fierb toate pe rand.
Se servesc caldute sau reci.
Daca mai este nevoie se pot presara cu zahar in farfurie, dupa gust.
Pofta buna!