......este a doua oara cand fac aceste placinte cu branza care in mod sigur plac la toata lumea......mai ales cand sunt mancate calde asa cum imi plac mie ,e si mai bine.....
pentru aluat:
pentru compozitia de branza :
pentru uns tava folosim unt.
pentru inceput preparam maiaua astfel:drojdia o sfaramam si o amestecam cu 2 lingurite de zahar tos peste care adaugam jumatate din lapte care a fost un pic incalzit,iar apoi adaugam o lingura de faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase si lasam sa creasca 10 minute maiaua.
separat se curata cartofii ,se spala si se pun la fiert.
dupa ce au fiert se scurg de apa si se piseaza,dupa care se amesteca cu 2 linguri zahar pudra,cele 2 oua si picul de zahar vanilat bourbon.
separat se aseaza faina intr-un vas dupa ce a fost cernuta si se adauga coaja de la mandarina.
apoi se adauga maiaua crescuta si amestecul de cartofi ,impreuna cu laptele ramas.
se framanta un aluat elastic si se lasa la crescut o ora.
intre timp amestecam telemeaua care a fost sfaramata si o amestecam cu ouale,zaharul,esenta de rom si plicul de zahar vanilat bourbon.
dupa ce a crescut aluatul intindem o foaie si o impartim in 4 ,punand in mijlocul fiecarui patrat o lingura de branza,apoi unim capetele in asa fel sa formam o floare.
se mai lasa la crescut placintelele in tava dupa care se ung cu oul batut ramas si pudram cu zahar si bagam la cuptor ,care a fost bine incins.
se lasa 45 de minute si se scot si se mai pudreaza cu zahar pudra!