Poale-n brau cu telemea

de iry-gabriela in Dulciuri, 18 Feb 2012 | 7885 vizualizari

 

......este a doua oara cand fac aceste placinte cu branza care in mod sigur plac la toata lumea......mai ales cand sunt mancate calde asa cum imi plac mie ,e si mai bine.....

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 1 kg faina,
  • 300ml lapte,
  • 4 cartofi albi,
  • 2 linguri de zahar pudra+2 lingurite de zahar tos,
  • coaja rasa de la o mandarina,
  • 2 oua+un ou pentru uns,
  • 50 gr drojdie,
  • un plic zahar vanilat bourbon.   

pentru compozitia de branza :

  • 300g telemea de oi,
  • 3 oua,
  • 4 linguri zahar tos,
  • esenta de rom si un plic de zahar vanilat bourbon.   

pentru uns tava folosim unt.

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Poale-n brau cu telemea:

pentru inceput preparam maiaua astfel:drojdia o sfaramam si o amestecam cu 2 lingurite de zahar tos peste care adaugam jumatate din lapte care a fost un pic incalzit,iar apoi adaugam o lingura de faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase si lasam sa creasca 10 minute maiaua.     

separat se curata cartofii ,se spala si se pun la fiert.

dupa ce au fiert se scurg de apa si se piseaza,dupa care se amesteca cu 2 linguri zahar pudra,cele 2 oua si picul de zahar vanilat bourbon.       

separat se aseaza faina intr-un vas dupa ce a fost cernuta si se adauga coaja de la mandarina.     

apoi se adauga maiaua crescuta si amestecul de cartofi ,impreuna cu laptele ramas.  

se framanta un aluat elastic si se lasa la crescut o ora.    

intre timp amestecam telemeaua care a fost sfaramata si o amestecam cu ouale,zaharul,esenta de rom si plicul de zahar vanilat bourbon.  

dupa ce a crescut aluatul intindem o foaie si o impartim in 4 ,punand in mijlocul fiecarui patrat o lingura de branza,apoi unim capetele in asa fel sa formam o floare.   

se mai lasa la crescut placintelele in tava dupa care se ung cu oul batut ramas si pudram cu zahar si bagam la cuptor ,care a fost bine incins.  

  se lasa 45 de minute si se scot si se mai pudreaza cu zahar pudra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Poale-n brau cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

19.02.2012, 21:42

Ce bune trebuie sa fie!

iry-gabriela 1

20.02.2012, 05:35

multumesc si va pup

Bya Ralu 1

16.09.2013, 16:51

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta Branzoici, gustul copilariei intr-o reteta simpla si delicioasa