Tort Kodrit Kadir

de Lau in Torturi, 7 Sep 2011 | 4618 vizualizari

 

by Miha, dar nu a iesit asa de frumos ca al ei

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 lingura cafea
  • esenta de rom
  • crema
  • 800 ml lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • caramel
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Kodrit Kadir:

Caramelizam zaharul si-l lasam la racit

BLATUL- Oul il mixam bine cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul. Adaugam pe rand cate putin, celelalte ingrediente si omogenizam

CREMA- mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam esenta de vanilie,un praf de sare si laptele. Amestecam bine

Peste caramelul racit adaugam compozitia de oua si imediat in mijlocul tavii, compozitia pentru blat

Compozitia se va imprastia in tava dar in timpul coptului se va compacta si se va ridica la suprafata

Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 40 min, dar pentru siguranta facem testul cu scobitoarea

Dupa ce s-a copt il lasam se raceasca foarte bine

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Kodrit Kadir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

nadina73 1

08.09.2011, 22:58

Oare mai sant fete de pe Bucataras.ro care nu au facut aceste minunat tort?foarte bun

kamy 1

09.09.2011, 16:55

eu nu l-am facut i-am pus demult gand rau,dar nu i-a venit randul

Lau 1

09.09.2011, 20:52

va multumesc fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de Paste