by dicarmencitta1957
Este tortul preferat al copiilor mei.Acest tort il fac cu fructe,este un deliciu.
Crema de iaurt:
Se amesteca iaurtul cu cele 6 linguri de zahar brun si 2 linguri zeama de lime, apoi se adauga smantana, branza de vaci dulce,crema de iaurt si se omogenizeaza bine,cateva picaturi de esenta de lamaie. Separat se lasa la inmuiat gelatina in 150ml apa rece, (circa 5 minute) apoi se incalzeste usor pana la dizolvarea completa si se adauga in crema de iaurt, smantana si branza de vaci dulce. Lasam aceasta crema la rece cel putin 30 de minute. Batem frisca (daca este fara zahar se adauga dupa gust, eu am pus 6 linguri de zahar). Apoi adaugam frisca in crema de iaurt cu grija, amestecand usor de jos in sus. Se obtine o crema spumoasa.Mentionez ca eu fac cremele separat si apoi le bag la frigider sa se intareasca cel putin 30 de minute,dupa care le amestec si trec la montarea tortului.
Intr-o forma de tort cu cercul detasabil se aseaza o folie de plastic alimentar, se aseaza blatul de tarta, se insiropeaza cu putin sirop din compotul de piersici,la care am adaugat si 3 linguri de Amaretto, pe marginile formei de tort se pun jumatati de piscoturi de sampanie si se pune toata crema de iaurt,in straturi,combinate cu fructe maruntite.. Peste crema punem din loc in loc feliute de piersica din compot, cu putin sirop(cateva picaturi,din compot va da cremei un gust deosebit).Dupa ce l-am montat eu insiropez si piscoturile pe rand si apoi vin cu folie de aluminiu pusa in patru ca sa sprijin tortul bine dupa care il bag la frigider pentru cel putin 3 sau 4 ore ca sa se intareasca crema de iaurt.
Montarea si finisarea tortului depinde de imaginatia fiecaruia.In crema de iaurt am pus si bucatele de piersica taiate cat mai marunt.Am pus mai multe poze ca sa se vada exact cum am procedat.Va garantez ca a fost un tort delicios, care s-a mancat rapid.Pofta buna!!!