Este un tort rapid de preparat, delicios si usor.
Separi ouale, freci galbenusurile cu 4 linguri zahar. Bati 6 albusuri spuma cu 4 linguri zahar, apoi adaugi galbenusurile frecate, in fir subtire, batand continuu. Adaugi coaja de portocala, esenta si 6 linguri de faina, amestecand usor, prin rasturnare, cu o lingura de lemn. Dupa ce s-a omogenizat faina torni intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si dai la cuptor 10 minute. Intre timp, bati cele 6 albusuri ramase cu 4 linguri zahar si amesteci smantana cu iaurtul. Amesteci cu grija albusurile batute cu smantana si iaurtul si pui stafidele. Cand blatul e copt pe jumatate, torni amestecul de smantana peste el si dai la cuptor pana ce smantana devine usor galbuie. Lasi in forma pana se raceste complet, apoi topesti ciocolata separat si o torni peste smantana.
1
Eu am facut blatul intr-o forma de blat cu margine detasabila, apoi l-am mutat intr-o cratita mai mare si am turnat smantana acolo; astfel, compozitia de smantana a tapetat si marginile tortului.
2
Poti folosi si glazura din comert, de orice tip preferi.