Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca

de andreea_nagy in Torturi, 29 Iun 2014 | 31217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt. 2 foi :
  • 8 oua
  • 160 g zahar
  • 40 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 4 lg miere
  • 4 lg gris
  • 4 lg faina
  • 4 lg cacao neagra
  • 1 praf de copt
  • 2 plic zahar vanilat
  • Crema :
  • 800 ml frisca
  • 1 galetuta finetti cu alune
  • Sirop :
  • 1l apa
  • 3 ling. cacao neagra
  • 6 ling. zahar ( sau dupa gust )
  • esenta de rom si vanilie
  • Glazura :
  • 200 g ciocolata neagra
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca:

Pt. foi :

Galbenusurile le mixam cu zaharul, mierea si zaharul vanilat bine de tot; amestecam faina cu grisul, praful de copt si cacaoa si le incorporam in galbenusuri, apoi adaugam treptat laptele si uleiul , pana se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca in compozitia de mai sus, amestecand de jos in sus cu o lingura; Impartim compozitia in 2 parti si coacem 2 foi - aprox. 15-20 minute fiecare la 180 g - intr-o tava (35*45 cm) unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

Eu am facut de 2 ori compozitia pt. ca am facut 4 foi .

Crema :

Se bate frisca , apoi se adauga finetti si se mixeaza pana se incorporeaza bine. Crema se imparte in 4 , 3 parti intre foi , restul pt. decorat .

Sirop :

Se fierb toate ingredientele putin pe foc si apoi se lasa la racit .

Glazura :

Se topesc si se toarna peste tort. Va iesi o glazura lucioasa , moale , delicioasa ! 

Se insiropeaza pe rand foile , in functie de cum se asambleaza , se insiropeaza una , se pine o parte din crema....si tot asa pana la ultima foaie , deasupra se toarna glazura si se orneaza cu crema ramasa dupa preferinte !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de cacao si crema cu finetti si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Inima cu 3 straturi de ciocolata