Si daca tot e maine "Dragobetele, care saruta fetele", il intampin cu un tort delicios. :x
Reteta cu dragoste
Blatul: se bat ouale bine cu cele 2 lg de smantana. Se lasa deoparte.
Intr-un bol se pune zaharul, cacaua, sarea si bicarbonatul de sodiu. Se amesteca. Se prepara cafeaua si se toarna fierbinte peste ingredientele uscate. Se amesteca bine pana se topeste tot zaharul si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi esenta de vanilie, uleiul si apoi faina. Se omogenizeaza bine apoi se adauga amestecul de oua si smantana. Se omogenizeaza totul bine apoi se toarna jumatate din compozitie intr-o tava de silicon in forma de inima si se da la cuptorul preincalzit la 195 de grade pentru cca 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii. Cand este copt, se scoate blatul si se pune pe un gratar la racit. In tava se toarna restul de aluat si se da la cuptor. Se procedeaza la fel ca si la primul blat.
Cand sunt racite complet, se taie fiecare blat in doua.
Crema de vanilie: ouale se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat si amidonul. Se adauga laptele fierbinte in fir subtire, amestecand continuu, apoi se transfera pe foc mic si se lasa pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca pana se topeste untul si se omogenizeaza compozitia. Se lasa la racit.
Cand este bine racita, se adauga in crema mascarponele si se amesteca. Se adauga si frisca lichida si se continua mixarea pana se obtine o compozitie cremoasa si fina.
Zaharul se caramelizeaza apoi se adauga nuca taiata bucati mai mici, se amesteca pana se acopera nuca cu caramel. Se asaza pe hartie de copt si se lasa sa se raceasca bine, apoi se marunteste la robot.
Pe un platou se asaza primul blat, se unge cu o parte din crema iar deasupra se presara nuca caramelizata. Se continua la fel pana la ultimul blat. Se unge tortul cu crema pe margini si deasupra. Se da la rece.
Ciocolata se pune la topit impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se omogenizeaza apoi se lasa sa se racoreasca putin. Se scoate tortul de la rece si se toarna pe margini astfel incat sa si curga usor in jos.
Cu restul de crema ramasa se fac moatze deasupra, jos la baza tortului si se presara nuca caramelizata si maruntita. Se da la rece pana in momentul servirii .
Pofta buna!
1
Blatul este destul de umed si nu necesita insiropare, dar depinde de gustul fiecaruia.
2
Din crema obtinuta se pastreaza si pentru decor.
3
Ornarea tortului poate diferi in functie de imaginatia fiecaruia.
4
Este de preferat ca blaturile sa se faca cu o zi inante, peste noapte sa stea la racit.