Am mai facut un tort asemanator,era cu capsuni,acesta are multe modificari si e facut cu mare drag nepotelei mele dragi Ruth,sa fi Binecuvantata fetita draga :*
Blatul:
Batem ouale cu zaharul pana se topeste si compozitia devine cremoasa.
Adaugam faina,praful de copt si cacao.
Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor la foc mic.
Facem testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in doua.
Stoarcem portocale (1 pahar) pentru insiropat blatul.
Crema:
Mixam mascarponele cu zaharul pudra.
Batem frisca pana se intareste apoi adaugam crema de mascarpone.
Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj,o lasam sa se racoreasca si o incorporam in crema.
Portocalele se taie cubulete,se scurg de zeama care a iesit din ele si incorporam in crema.
Asamblam tortul:
Asezam inelul de la tava de tort pe o farfurie si se pune primul blat taiat in interiorul acestuia.
Insiropam cu suc de portocale.
Punem crema peste blat si asezam si al doilea blat taiat care il insiropam si pe acesta.
Preparam glazura:
Punem toate pe fos,frisca lichida,ciocolata si untul moale si amestecam pana se topesc si se omogenizeaza.
Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.
Turnam glazura peste tort si ornam dupa preferinte.
Dam la frigider peste noapte,desfacem cu grija inelul din jurul tortului si se poate servi.
Pofta buna!