Dintr-o eroare(probabil datorate varstei)dupa ce am terminat de facut tortul cu crema de ciocolata mi-am dat seama ca am ramas cu cele 2 cutii de macarpone pe stoc(pe care intentionasem sa le folosesc la acel tort).Ulterior mi-am dat seama ca natura a lucrat in favoarea mea, caci altfel nu se nastea acest tort.Nu arata el senzational, dar va spun ca are un gust divin, dulce-acrisor.Singura problema a fost ca nu a fost suficient de mare pentru a multumi toti doritorii din familie.
Pregatim blatul.
Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam nuca de cocos, faina, amidonul, apoi amestecam usor cu o spatula. Impartim compozitia in 2 forme identice cu diametrul de 26 cm.
Coacem la foc mediu pana se rumeneste usor si se desprinde de pe margine. Lasam blaturile la racit.
Pentru pregatirea cremei incepem cu lemon curd-ul (crema de lamaie).
Intr-o craticioara cu fund dublu punem toate ingredientele si o punem la foc mic. Batem cu telul pana crema se leaga bine, fara a fierbe. Lasam crema la racit, amestecand din cand in cand in ea.
Mixam frisca, apoi o amestecam cu mascarponele si 3/4 din cantitatea de lemon curd. Restul o folosim la alte preparate sau decoram cu ea.
Montam tortul, alternand cele doua blaturi cu crema de lamaie cu mascarpone.
1
Puteti imparti compozitia in 3 parti cu diametru mai mic, obtinand astfel un tort mai inalt