Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie

de Lau in Torturi, 3 Feb 2019 | 3677 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • zeama si coaja de la 1/2 lamaie
  • Crema de sampanie
  • 400 ml sampanie
  • 100 g ciocolata alba
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 strop colorant rosu
  • 2-3 linguri sos de zmeura
  • Crema de lamaie
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri lemon-crud
  • Jeleu
  • 500 g zmeura
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 1 lingurita amidon
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • sos de zmeura
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie, mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina cu praful de copt, adaugam coaja de lamaie si amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare de jos in sus.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care taiem in 4 felii.

jeleu-intr-un vas adaugam fructele, adaugam apa amestecata cu zaharul si amidonul, punem pe foc pana ce se ingroasa ca un sos, lasam sa se raceasca.

Crema de sampanie-galbensurile le mixam cu zaharul pana ce devine o crema, adaugam amidonul, sampania si mixam pana ce se omogenizeaza.

Punem vasul pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecam pana ce se topeste,acoperim cu o folie si lasam sa se raceasca.

Mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul, adaugam mascarponele, omogenizam si adaugam peste budinca de sampanie, 2-4 linguri de sos de zmeura, un strop colorant rosu, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Crema de lamaie-mixam frisca pana ce isi dubleaza volumul,adaugam crema de lamaie si amestecam pana ce se omogenizeaza

Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam-adaugam 1/2 crema de sampanie,deasupra sos de zmeura(eu am gresit)-a 2 foaie de blat-insiropam -crema de lamaie-a3 foaie de balt-insiropam-crema de sampanie-sos de zmeura-a 4 foaie -insiropam si dam la rece cateva ore.

Imbracam tortul cu frisca si decoram cu sos de zmeura sau dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort 2011