A fost yum, insa mult prea dulce. Asa ca am modificat cantitatea de indulcitor/ zahar.
pt blat
pt crema:
pt ornat:
Pregatim intai blaturile. Eu am copt doua blaturi cu acelasi diametru (26 cm.). Daca vreti sa obtineti mai multe straturi de blat, puteti folosi forme cu diametru mai mic (de 20 cm de ex.) si atunci veti obtine niste blaturi mai inalte.
Pornim cuptorul.
Foarte important! ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, si aici ma refer in special la unt si la oua.
Intr-un castron, punem cacaoa cu zaharul si turnam apa fierbinte. Oparim bine, amestecand continuu cu un tel. Adaugam untul taiat cubulete si amestecam in continuare, pana se topeste si se omogenizeaza compozitia. Adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare ou. Adaugam apoi faina cu praful de copt si la sfarsit adaugam laptele. Atentie sa obtineti o compozitie nu foarte lichida, dar nici prea inchegata, sa poate fi turnata cu usurinta in forma de copt.
Pregatim doua forme de copt prevazute cu hartie de copt, sau puteti folosi o sigura forma de copt si astfel veti coace un singur blat pe care il veti taia in doua sau trei straturi.
Turnam compozitia in mod egal in cele doua forme si dam la cuptorul preincins; lasam la copt cam 30 minute, la foc mediu.
Dupa ce s-au copt, le scoatem si le lasam la racit pe un gratar.
Crema o obtinem astfel. Intr-un castron metalic, batem smantana bine cu mixerul, cam 10 minute, adaugam indulcitorul/ zaharul. In alt castron, mixam spuma branza mascarpone cu extractul de vanilie, apoi adaugam treptat din frisca, pana ce o incorporam pe toata.
Afinele se spala sau daca aveti congelate, le lasati un pic la dezghetat. Dupa ce s-au racit blaturile, montam tortul astfel.
In aceeasi forma de copt, asezam primul blat, jumatate din crema alba, afinele rasfirate pe intreaga suprafata a tortului, al doilea blat si restul de crema. Dam la frigider.
Topim ciocolata pe baie de aburi, o turnam intr-un poche si apoi glazuram dupa bunul plac peste tort.
Lasam tortul la frigider cateva ore, ca sa se aseze.
1
mult prea bun!