Incet, incet am reusit si eu sa ajung la reteta cu nr 400. Si pentru ca nu vroiam sa fie orice reteta, ci sa sarbatoresc evenimentul, am facut un tort delicios cu ananas si mango.
Incepem cu pregatirea blatului. Amestecam ingredientele solide intr-un castron. Mixam ingredientele lichide si le amestecam cu cele solide. Turnam amestecul intr-o forma de tort si coacem pana trece proba scobitorii. Lasam blatul la racit si il taiem pe jumatate.
Pentru crema, scurgem compotul de ananas. Scoatem pulpa fructului de mango si il taiem cubulete. Adaugam apa cat sa il acopere si il punem la foc. Dam 2-3 clocote, apoi il dam jos si il mixam.
Intr-o cratita cu fund dublu, punem galbenusurile pe care le frecam cu sarea si zaharul. Adaugam 100 ml din zeama de la ananas si punem vasul la foc mic. Amestecam usor pana crema incepe sa se ingroase, o dam jos si amestecam cu piureul de mango.
Intre timp,hidratam gelatina in 2 linguri de zeama de la compotul de ananas. Adaugam 2-3 linguri de crema fierbinte peste gelatina, omogenizam, apoi turnam gelatina in toata crema. Amestecam bine si lasam crema la racit. Amestecam crema racita cu mascarponele si frisca batuta spuma tare.
Punem o parte de blat pe o farfurie, asezam jumatate din crema, fructele de ananas, apoi al doilea blat si restul de crema. Radem deasupra ciocolata si dam tortul la rece pana in momentul servirii (cel putin 1 ora).