Tort Fluture

de Miha in Torturi, 22 Noi 2009 | 7562 vizualizari

 

Luna noiembrie e plina de aniversari in familie...Si implicit de multe torturi...:))

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza tortului:
  • 15 oua
  • 500 g zahar
  • 7 linguri ulei
  • 5 linguri amidon
  • 4 linguri cacao
  • 2 plicuri praf de copt
  • 15 linguri faina
  • esenta de vanilie si rom
  • Crema ganache de ciocolata alba:
  • 400 g ciocolata alba
  • 700 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
  • Crema ganache de ciocolata amaruie:
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 700 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 400 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • Pentru fluture:
  • 5 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingura amidon
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • Pentru decor:
  • frisca
  • nuca de cocos colorata
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Fluture:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.


Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Se imparte compozitia in 3. In 2 parti punem vanilia, in cealalta esenta de rom si cacaoa. Se coc 2 blaturi albe intr-o tava (cea mare de aragaz)  tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute.

Crema ganache de ciocolata alba:

Gelatina o punem la inmuiat in 3-4 linguri de apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 300 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.

Incalzim putin 50 ml de frisca pe care o punem apoi peste gelatina. Omogenizam si lasam la racit. Restul de frisca il batem bine, apoi turnam peste amestecul cu gelatina.

Frisca cu gelatina o incorporam in amestecul cu ciocolata. Dam la frigider pana incepe sa se intareasca.

Crema ganache de ciocolata amaruie:

Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 300 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.

Glazura:

Ciocolata se topeste impreuna cu frisca si untul, se omogenizeaza si se lasa la racit.

Fluture:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si vanilia. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.

Compozitia se toarna intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu pana se rumeneste.

Blatul se taie pe jumatate, iar cele 2 jumatati se intorc spate in spate. :)) Se decupeaza forma aripilor, se taie pe jumatate, se insiropeaza si se umple cu crema preferata. Eu am mai facut o portie mica de crema ganache de cioco alba.






Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Fluture" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ionix 1

24.11.2009, 13:13

mda, clar esti cel mai tare bucataras...

Miha 1

24.11.2009, 14:23

Multumesc!

ramo_cata 1

25.11.2009, 22:03

esti cea mai tare..ai putea sa-ti incepi o mica afacere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema capuccino