Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul treptat si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam esenta si zeama de lime. Omogenizam. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca de cocos. Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca 2 min in tava, dupa care il scoatem si il lasam sa se raceasca foarte bine.
Cand este rece, il taiem in 3 felii egale.
Intre timp pregatim crema-intr-un ceaun adaugam laptele condensat, laptele si punem pe foc.
Intr-un bol batem galbenusurile, faina si putin lapte, peste laptele care da in clocot, amestecand continuu cu telul, lasam pe foc pana ce se ingroasa ca o budinca, la final adaugam coaja de lime si esenta de vanilie.
Acoperim cu folie si lasam sa se raceasca foarte bine.
Mixam frisca si adaugam treptat in crema racita, nuca de cocos si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Ansamblare-asezam prima foaie de blat-insiropam (eu am folosit compot de ananas)- crema- blat- crema- blat.
Dam la rece 1 ora.
Mixam 150 ml frisca impreuna cu smantana si imbracam tortul. Dam la rece 30 min.
Topim ciocolata cu frisca ramasa si turnam deasupra, decoram dupa plac.