Desert tort de mere caramelizate, cu frisca

de Rahela Velicu in Torturi, 29 Ian 2018 | 10212 vizualizari

 

Cel mai bun si mai rapid tort! Garantat!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 4 linguri de faina
  • 2 mere mari
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de finetti
  • 150 ml frisca lichida
  • scortisoara
  • nuca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de mere caramelizate, cu frisca:

Curatam merele de coaja si le taiem felii rotunde sau jumatati, cum doriti.

Ungem cratita in care vom coace tortul cu ulei ( si fundul cratitei, si peretii) si punem merele. Presaram 4 linguri de zahar, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de min.

Intre timp pregatim compozitia pentru blat. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cele 4 linguri de zahar ramase. Galbenusurile le amestecam cu uleiul. Adaugam galbenusurile peste albusuri, incorporam usor cu o spatula. Adaugam apoi treptat faina si praful de copt.

Scoatem merele de la cuptor si presaram scortisoara.

Turnam compozitia peste merele caramelizate si dam din nou la cuptor pentru 25-30 de min.

Facem testul cu scobitoarea. Trecem lama cutitului pe marginile blatului pentru a-l desprinde de peretii cratitei, punem farfuria deasupra cratitei si rastrnam. Raman merele perfect prinse de blat.

Imediat punem finetti deasupra merelor caci se mai topeste si lasam la racit.

Mixam frisca si ornam tortul, ornam si cu nuca dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

Eu am avut o cratita mica, cu diametrul de 18 cm.

2

Pentru a manca si piticii, renuntati la stratul de finetti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de mere caramelizate, cu frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat