Acesta este tortul cu care particip la concursul lansat de Dr Otker, desi teoretic eram la dieta.
Teoretic, pentru ca practic, va trebui sa il mananc. Nu ca imi displace, dar asta e, ma sacrific. Las dieta pe saptamana viitoare, oricum mai e mult pana la vara.
Budinca de ciocolata:
Blat:
Crema:
Jeleul de visine:
Incepem cu pregatirea ruladei. Mixam intr-un castron ouale intregi cu sarea, zaharul vanilat si zahar pana zaharul se topeste si capata o consistenta cremoasa. Cernem faina impreuna cu praful de copt, amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza faina, apoi turnam compozitia in tava mare de la aragaz pe care am asezat hartie de copt.
Dam tava la cuptor pana se rumeneste usor, apoi scoatem rulada si o intoarcem pe alta hartie de copt. Rulam strans, acoperim cu un prosop si o lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim budinca. Punem intr-o cratita praful de budinca cu zaharul, apoi adaugam cate putin lapte caldut amestecand continuu. Punem vasul la foc si amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos, adaugam untul si amestecam energic. Lasam budinca sa se raceasca, apoi derulam rulada, intindem budinca si o rulam din nou. Lasam rulada la rece.
Pregatim blaturile. Mixam ouale intregi cu sare, zahar vanilat si zahar pana devin cremoase, cernem faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Turnam 3/4 din compozitia intr-o forma de tort cu diametru 24 tapetata cu hartie de copt. In restul compozitiei turnam cacaua cernuta si romul. Omogenizam si turnam intr-o forma de tort cu diametru 22. Dam formele la cuptor pana trec proba scobitorii si se rumeneasc usor. Scoatem blaturile si le lasam la racit.
Pentru jeleul de visine punem visinele impreuna cu zaharul intr-o craticioara la foc mic si le lasam sa dea 2-3 clocote.
Intre timp hidratam gelatina in apa rece. Turnam cate putina zeama fierbinte de la visine peste gelatina rece si amestecam energic. Cand gelatina este bine dizolvata, turnam peste visine, amestecam si lasam sa se raceasca.
Pentru crema de branza, punem la hidratat gelatina in apa rece, apoi o punem la cuptorul cu microunde cat sa se infierbante si sa se topeasca gelatina, fara a fierbe. Mixam crema de branza cu zaharul pudra, zaharul vanilat si mascarponele. Adaugam 1-2 linguri crema in gelatina fierbinte, omogenizam, apoi turnam gelatina in crema. Amestecam, apoi adaugam frisca batuta spuma tare. Amestecam usor si dam deoparte pana montam tortul. Montam tortul in forma cu diametru 24 tapetata cu folie alimentara. Taiem rulada felii si tapetam cu ea fundul si peretii formei. Asezam un strat de crema pe fund si si 1 cm pe pereti, lasand o adancitura la mijloc, in care vom pune jeleul de visine racit, dar nu intarit. Asezam blatul de cacao, restul de crema de branza, apoi blatul alb.
Dam forma la frigider pentru cateva ore, apoi ornam tortul cu jeleu rosi Tort Gelee de la Dr Oetker conform indicatiilor de pe plic