Tort Meda

de Adi75 in Torturi, 3 Iul 2014 | 4082 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • CREMA 1
  • 300 g zahar
  • 150 g cacao
  • 150 ml apã
  • 12 galbenusuri
  • 1 margarina Rama
  • esenta de rom
  • BLAT 1
  • 12 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • CREMA 2
  • 6 galbenusuri
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 100 g stafide
  • 1 margarina Rama
  • 1 zahar vanilat
  • BLAT 2
  • 4 oua
  • 2 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Meda:

Pregatim CREMA 1: zaharul, cacaoa, apa se amesteca impreuna si se fierb putin. Dupa ce crema se raceste adaugam pe rand cele 12 galbenusuri. Crema se imparte in doua, o parte se pune in blat iar cealalta se amesteca bine cu margarina, apoiincepem sa facem...

BLATUL 1: batem albusurile spuma cu 2 linguri de zahar, apoi adaugam jumatate din crema de mai sus, cele 3 linguri de faina + praful de copt. Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se coace la foc mediu. Se face testul cu scobitoarea. Se lasa la racit pe un gratar, cand este deja rece se taie in doua pe orizontal.

CREMA 2 galbenusurile, laptele, faina si zaharul se amesteca impreuna si se fierb pana devine o crema. La racire adaugam margarina + zaharul vanilat si stafidele scurse (stafidele se pun in rom cu cateva ore inainte sau in apa cu esenta de rom dupa preferinte)

BLATUL 2 batem albusurile cu apa apoi adaugam zaharul si batem foarte bine spuma, adaugam galbenusurile amestecate cu praful de copt si amestecam putin la urma adaugam faina si amestecam incet, punem compozitia intr-o tava (25/37 cm) si o dam la cuptor (preincalzit) 

Mod de asamblare: Blat maro, jumatate din crema de cacao, blat alb crema de oua, blat maro, cu jumatatea de crema ramasa se imbraca tortul . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Meda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu aroma de lamaie si vanilie