Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul si esenta de vanilie.
Albusurile se bat tare, amestecand cate o lingura de zahar.
Cand s-au intarit, se adauga galbenusurile si laptele, apoi faina amestecata cu cacaua si praful de copt (cernute). Se pune putin cate putin, amestecand cu o spatula, de jos in sus.
Se tapeteaza o forma de tort cu foaie de copt (diametrul de 18 cm), se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 25 min. Se verifica cu scobitoarea daca a fost gata si se lasa la racit cateva ore sau pana a doua zi.
Se pregatesc doua blaturi.
Pentru crema, frisca lichida se amesteca cu ciocolata maruntita si se baga la microunde, 1-2 min. Se amesteca bine, iar daca nu s-a topit complet, se mai introduce cateva secunde in cuptor.
Mascarponele se mixeaza cu zaharul pudra, apoi se adauga, putin cate putin, ciocolata topita (nu trebuie sa fie fiebinte).
Crema se baga la frigider, 20 min, apoi se scoate si se mixeaza pana se intareste.
Asamblare: Blaturile se taie in 2 sau in 3, depinde cat vreti sa fie de grose si se asambleaza in forma de tort. Fiind forma scurta, am folosit o extensie din hartie de copt (am taiat o foaie de copt in 4, apoi am pus fiecare bucata in forma; bucatile de hartie trebuie sa se suprapuna).
Fiecare felie de blat se insiropeaza, se unge cu gem de zmeura, apoi se pune crema si bucati de zmeura proaspata.
Se opreste putina crema pentru decor.