Desert cheesecake cu ciocolata si visine

de mirela0911 in Torturi, 8 Mar 2018 | 4315 vizualizari

 

De foarte multa vreme aveam pe lista acest cheesecake vazut la Laura. Si acum am zis ca e vremea lui, ca sa nu mai poftesc atata de fiecare data cand il vedeam pe aici. Multumesc Laurici pt acest desert minunat! :-* :x Este cel mai bun cheesecake! :x
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti de cacao cu crema
  • 60 g unt
  • 550 g branza de vaci
  • 150 g smantana
  • 100 g zahar
  • 20 g zahar vanilat
  • 2 oua
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 5 lg lapte
  • 1 cana cu visine bine scurse
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 50 ml frisca lichida
  • 2-3 lg zahar pudra vanilat
  • jeleu de visine (sirop de visine + 1 lg de amidon)
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu ciocolata si visine:

Am folosit pentru acest cheesecake un borcan mic cu visine puse pe iarna la borcan, pt prajituri. Am pus visinele la scurs iar siropul rezultat l-am folosit pentru jeleu.

Se pune untul la topit apoi se lasa sa se raceasca usor. Intre timp se pun biscuitii in robot si se zdrobesc. Se toarna untul si se omogenizeaza bine. Se toarna compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 23 cm, tapetata cu hartie de copt. Se taseaza bine compozitia apoi se da la cuptor pt 5 minute. Se scoate tava si se lasa sa se racoreasca.

Ciocolata re supe bucati mici, se adauga laptele si se pune pe foc mic pana se topeste si se omogenizeaza bine. Se lasa la racit.

Intr-un bol se pune branza, smantana, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie fina si omogena. Se adauga cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Se adauga ciocolata cate putin, mixand bine. Dupa ce s-a incorporat toata ciocolata, se adauga visinele bine scurse, din care pastram cateva si pentru decor. Se amesteca totul si se toarna compozitia peste crusta de biscuiti. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 50 de minute. Pentru a verifica daca este facuta, se introduce in mijlocul compozitiei o lama de cutit si daca iese curat inseamna ca s-a copt, daca nu, se mai lasa la cuptor.

Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit in tava. Este de preferat sa fie lasata peste noapte. A doua zi se da pe margini cu o paleta pentru a se desprinde de pe pereti si se indeparteaza cu grija inelul tavii. Se transfera pe un platou.

Se prepara jeleul. Siropul obtinut de la visine se pune intr-o craticioara si se lasa sa dea in clocot. Se toarna amidonul dizolvat in putina apa si se amesteca continuu pana se obtine o compozitie mai groasa (mai subtire ca cea de crema). Se lasa la racit.

Intr-un bol se pune smantana pt frisca si frisca lichida si se mixeaza.  Se adauga zaharul pudra vanilat si si continua mixarea pana se obtine o compozitie mai ferma.

 Se orneaza deasupra cu moatze de frisca, se pun visinele pastrate apoi se stropeste cu jeleu de visine. Se da la rece pana in momentul servirii. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate renunta la visine.

2

Se poate orna dupa imaginatia fiecaruia!

3

Tava folosita are diametrul de 23 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort ,,Mihaela,,