Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata un răspuns la o provocare a generat un desert fin și inovativ, cel puțin pentru mine. Spor și poftă bună!
Tiramisu reţetă originală
Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6 boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea pișcoturilor și jeleul de cafea.
Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul pudră și gălbenușul de ou, până se onține o cremă omogenă.
În 250 ml de cafea rece, se adaugă 3 linguri de zahăr tos și tort gelle-ul, se pune la foc și se lasă la fiert până ce clocotește și se obține un jeleu transparent.
Pișcoturile se trec prin cafeaua rece, apoi se așază pe fundul unui pahar mai mare, se adaugă crema de mascarpone, dulceața de dovleac, din nou pișcoturi însiropate, cremă, dulceață și iar, pișcoturi. Se presară miezul de nucă, câteva boabe de cafea și jeleu de cafea ;)
Se dă la rece cca. 60 minute, apoi se savurează cu drag;)
Spor și poftă bună!