Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea

de Panacris in Dulciuri, 12 Mar 2017 | 2762 vizualizari

 

Plecand de la Tiramisu reţetă originală, iata un răspuns la o provocare a generat un desert fin și inovativ, cel puțin pentru mine. Spor și poftă bună! 

 

INGREDIENTE

  • cca. 100 g cafea boabe 
  • 250 g mascarpone 
  • 100 g zahăr pudră 
  • 1 gălbenuș ou 
  • cca. 100 g dulceață de dovleac a la Panacris (https://www.bucataras.ro/retete/dulceata-de-dovleac-38107.html)
  • 9 bucăți pișcoturi 
  • 1 plic tort gelle Dr Oetker 
  • 3 linguri zahăr tos 
  • cca. 2 linguri miez de nucă aromat cu scorțișoară 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea:

Tiramisu reţetă originală

Din cele 100 g de cafea boabe, se păstrează cca. 5-6  boabe ptr decor, apoi restul se macină fin. Se face o cafea tare pentru însiroparea pișcoturilor și  jeleul de cafea.

Brânza mascarpone se amestecă energic cu zahărul pudră și gălbenușul de ou, până se onține o cremă omogenă.

În 250 ml de cafea rece, se adaugă 3 linguri de zahăr tos și tort gelle-ul, se pune la foc și se lasă la fiert până ce clocotește și se obține un jeleu transparent.

Pișcoturile se trec prin cafeaua rece, apoi se așază pe fundul unui pahar mai mare, se adaugă crema de mascarpone, dulceața de dovleac, din nou pișcoturi însiropate, cremă, dulceață și iar, pișcoturi. Se presară miezul de nucă, câteva boabe de cafea și jeleu de cafea ;)

Se dă la rece cca. 60 minute, apoi se savurează cu drag;)

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tiramisu reteta cu dulceata de dovleac si jeleu de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Goffre acrisoare