Clatite pufoase reteta
O reteta diferita de clatite, dar merita incercata. Daca doriti niste clatite pufoase, care se topesc in gura, inercati si aceasta varianta, mai neobisnuita prin compozitie.
Clatite pufoase reteta
Pentru aluatul de clatite:
Pentru umplutura:
Pentru decor:
Clatite pufoase reteta
Facem aluatul de clatite. Mixam bine untul cu zaharul. Cand a devenit cremos adaugam galbenusurile. Mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina, iaurtul si praful de sare. Mixam in continuare. Adaugam usor laptele, apa minerala si siropul de zmeura pentru culoare. Daca nu aveti sirop de zmeura puteti inlocui cu sirop de capsuni sau mure sau o picatura de colorant rosu.
Prajim clatitele intr-o tigaie neaderenta. Se rumenesc usor pe ambele parti. Cand le intoarceti va ajutati de un cutit. Nu se intorc greu, dar e un aluat pufos si sa nu se rupa. Puneti cutitul sub clatita, pana la jumatate si intoarceti. Apoi le lasam sa se raceasca. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Si umplem apoi clatitele. Le ungem cu crema de ciocolata si cu posul punem la mijloc bezea. Rulam frumos si stropim deasupra cu ciocolata topita pe bain marie. Pofta maree!
1
Siropul de zmeura se poate inlocui cu sirop de capsuni sau mure ori o picatura de colorant rosu
2
Se pot umple cu frisca si fructe