Desert tarta cu dovleac si miere

de oanapl in Prajituri, 27 Noi 2017 | 2450 vizualizari

 

tarte si placinte rumenite si iscusite
Aceasta este o altă rețetă pregătită de mine cu mai mult timp în urmă. Nouă ne plac foarte mult prăjiturile cu dovleac și aceasta a fost delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 180 g faina
  • 30 g zahar pudra
  • 1 varf cutit de sare
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • Pentru umplutura:
  • 700 g dovleac
  • 50 g unt
  • 2 linguri miere
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 20 g nuca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu dovleac si miere:

Cerni făina cu zahărul pudră și sarea. Adaugi untul tăiat bucațele, oul, amesteci și frămânți un aluat neted, pe care îl învelești în folie alimentară și îl pui în frigider pentru o oră. Întinzi aluatul în foaie și îmbraci o formă de tartă unsă și tapetată. Înțepi din loc in loc și introduci tava în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, pentru 10-15 minute, acoperită cu hârtie de copt și boabe de fasole.

 Dai dovleacul curățat pe răzătoarea mare și îl călești in unt cu miere, zahăr pudră și scorțișoară până se înmoaie. Lași să se răcorească. Pui dovleacul peste aluatul semicopt, presari bucăți de nuci și introduci din nou la cuptor pentru 20 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu dovleac si miere" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Snickers Bars