Cornete surpriza

de katty in Prajituri, 22 Oct 2014 | 3040 vizualizari

 

Briose delicioase in cornete de inghetata plus un strop de inghetata .

 

INGREDIENTE

  • 12 cornete de inghetata cu fundul plat
  • 1 conserva de ananas
  • 250 gr faina
  • 50 gr fulgi de cocos
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 ou
  • 125 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 200 ml lapte batut
  • 1 plic zahar vanilat
  • inghetata de ananas(1 conserva ananas , 100 ml frisca )
  • frunze de menta

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornete surpriza:

Intr-un vas punem faina , fulgii de cocos , praful de copt si bicarbonarul si le amestecam .
Separat batem oul cu zaharul , adaugam  uleiul , laptele batut si zaharul vanilat . Punem amestecul peste faina .Scurgem 150 gr ananas  din conserva si il taiem mai marunt . 
Adaugam ananasul si omogenizam . Punem compozitia in cornete(3/4 din cornet)
Asezam cornetele  pe  o tava de briose si o dam la cuptor pentru 25-30 de minute .(pana se rumenesc usor)


Scoatem tava si lasam briosele sa se raceasca .
Pentru unghetata mixam continutul unei conserve de ananas . Batem frisca , o amestecam cu ananasul mixat si turnam  amestecul in masina de inghetata  (daca nu avem  masina de inghetata punem la congelator pentru cateva ore , amestecand din cand in cand )


 Ornam briosele racite cu cate o cupa de inghetata , o bucata de ananas  si frunze de menta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornete surpriza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene