Din categoria Tarte si placinte rumenite si iscusite , v-am adus si eu o reteta de tarta rapida si foarte buna.
Pentru aluat:
Pentru crema:
Pentru gelatina:
Pentru aceasta reteta, am copt o foaie pe dosul tavii si pentru a avea o forma cat de cat frumoasa, am taiat o hartie de copt care sa aiba forma de patrat ( astfel nu va iesi forma frumoasa de care va spuneam), suficient de mare incat sa cuprinda tava de tarta intoarsa cu fata in jos si sa mai ramana vreo doua degetele pe margine. Indoi pe jumatate de doua ori, iar patratul obtinut il indoi pe diagonala, triunghiul obtinut il mai indoi odata si astfel obtin un triunghi mai mic pe care-l masor din centrul tavii sa ajunga pana la margine. Surplusul de hartie il tai sub forma de semicerc.
Amestec oul cu zaharul, uleiul si treptat incorporez faina cu praful de copt. Din aluatul obtinut, intind o foaie pe care o decupez dupa forma hartiei de copt si o coc de dosul tavii de tarta pentru 15-20 de minute in cuptorul preincalzit.
Pentru crema, pun laptele cu coaja de lamaie pe foc. Separat bat ouale cu zaharul si amidonul. Amestec bine si adaug laptele caldut. Pun pe foc mic si amestec continuu pana cand se ingroasa crema, sa fie ca o budinca.
Crema calduta o pun in foaia de tarta, deasupra asez fructele, kiwi si banane taiate felii. Separat fac o gelatina din 50 g zahar cu 8 g amidon si 125 ml apa, amestec totul pe foc pana se ingroasa. Iau o pensula si ung toate fructele cu gelatina.