Pandispan
Crema
Decor
4 galbenusuri le-am mixat cu 50 gr fructoza. 120 gr capsuni le-am pasat, iar piure-ul l-am amestecat cu crema de ou. Am adaugat faina si jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putin suc lamaie si am omogeniat compozitia. Albusurile de la 4 oua le-am mixat pana cand am obtinut o spuma tare pe care am incorporat-o in crema de mai sus. Am copt pandispanul la 170 grade Celsius pana cand a trecut proba cu scobitoarea.
Capsunile si ciocolata le-am taiat bucatele.
5 gr agar agar le-am amestecat cu 100 ml apa si le-am lasat sa fiaba 2 minute. Am lasat sa se racoreasca putin. Smantana am mixat-o pana cand am obtinut o frisca consistenta. Cand agar agar-ul s-a racit putin l-am amestecat cu iaurt, extract de vanilie si miere, apoi am adaugat frisca. In final am adaugat capsunile, ciocolata si am amestecat usor.
Pandispanul l-am taiat pentru a obtine 2 discuri aprox. identice. In tava in care am copt pandispanul am pus ½ din blat, am adaugat ½ din crema, iar pe margine am asezat feliute de capsuni, am adaugat si restul de crema si cea de-a doua jumatate de blat. Am lasat la rece pana a doua zi.
Pentru decor am folosit ciocolata si capsuni.