Cum nu am gasit (bineinteles!!!) vin de Marsala m-am gandit sa pun ceva coniac.. ...avand in vedere ca maine este Dragobetele,zi de sarbatoare ne permitem sa ne ametim de iubire,de coniac sau de amandoaua,de ce nu.... PS:maine revin cu sectiunea,acum e inca la rece...
Tiramisu reţetă cu coniac
Asta e a 5 oara cand fac Tiramisu dupa multe retete si e prima data cand imi reuseste crema:
galbenusurile se bat cu zaharul praf pana se dubleaza compozitia si se incheaga bine
se adauga crema mascarpone si se bate incontinuu cu mixerul la viteza mica
apoi se adauga coniacul se incorporeaza bine apoi si albusurile batute spuma(de preferinta cu o lg de lemn,nu se vor inmuia.)
Amestecam cu mixerul la viteza constanta pana obtinem o crema consistenta si o punem la congelator pret de 10 minute.
In aceste zece minute eu am pus cafeaua la facut si am amestecat cu o lingurita de zahar.
Iar restul banuiesc ca se stie:
Primul blat piscoturi inmuiate(2 secunde eu am lasat)in cafea al doliea crema...iar ultimul sa fie de crema peste care cernem cacao.
Eu am uns si marginile cu crema,ca tot a ramas 3-4 lg in plus..