Desert strudel cu mere si nuci

de oanapl in Dulciuri, 20 Mar 2017 | 2703 vizualizari

 

retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet aluat foitaj
  • 8 mere
  • 50 g nuci
  • 5 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel cu mere si nuci:

Lasi aluatul sa se decongeleze la temperatura camerei.

Cureti merele de coaja si le dai pe razatoarea mare. Le storci de zeama si le pui la calit intr-un vas cu fundul gros. Adaugi zaharul, scortisoara si nucile si amesteci. Le calesti timp de aproximativ 10 minute, pana se inmoaie merele. Le lasi sa le raceasca.

Intre timp, intinzi aluatul si il netezesti cu sucitorul. Imparti din ochi in trei pe partea lunga si treimile din parti le tai fasii de 1,5-2 cm.

Presari pesmet si adaugi merele pe fasia din mijloc, netaiata, si acoperi alternativ cu fasiile de pe margine.

Transferi strudelul in tava de copt, tapetata cu hartie de copt si apoi il introduci in cuptorul preincalzit, pentru circa 35-40 de minute.

Il lasi sa se raceasca putin si apoi il tai felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta de foi cu mere